PDA

View Full Version : **attn** Ps2 Owners


bengalsfan21
12-10-2005, 01:31 AM
How can I hook up my network adapter? I have my internet in one room and ps2 in the other.....I dunno how to go about it with out unhooking my high speed internet and putting it in the same room as the ps2 but that would leave me with dial up on the comp....Help!!!

Prosdo
12-10-2005, 02:10 AM
If I want to play online I usually have to move it. If anyone knows any other way I would be interested in knowing as well.

bengalsfan21
12-10-2005, 10:33 AM
I can hook it straight up to the phone line but the game says broadband only

geran42o
12-10-2005, 10:36 AM
Well, you need a router and 3 ethernet cables. 1 ethernet cable from the modem to the router. 1 ethernet cable from the router to the computer and 1 ethernet cable from the router to the PS2. If you have the PS2 in a room on the ground floor, drop the cable from the router thru the floor and run it thru the basement and up in the room with the PS2. If you don't you'll have to go thru the wall. Good luck

bengalsfan21
12-10-2005, 12:48 PM
Well, you need a router and 3 ethernet cables. 1 ethernet cable from the modem to the router. 1 ethernet cable from the router to the computer and 1 ethernet cable from the router to the PS2. If you have the PS2 in a room on the ground floor, drop the cable from the router thru the floor and run it thru the basement and up in the room with the PS2. If you don't you'll have to go thru the wall. Good luck

That seems like too much work, I might just move my wireless connection off the comp

Prosdo
12-10-2005, 08:17 PM
That seems like too much work, I might just move my wireless connection off the comp

I tried that. It didn't work for me. Let me know if you get it to work though.

bengalsfan21
12-10-2005, 10:39 PM
I tried that. It didn't work for me. Let me know if you get it to work though.

I just bought a 250 ft cable and ran it through some walls and under the carpet (well I didn't yet but I am going to tommorrow when I get home from the game)

Steel - X
12-11-2005, 12:36 PM
There are also wirlesss routers and there is an adaptor you can buy for the playstation I believe. But I have heard it slow the machine down a little bit. Or do what Garen said

geran42o
12-11-2005, 01:48 PM
I think that you will lag to much with a wireless router. I haven't had any problems with my regular router.

Prosdo
12-14-2005, 04:48 PM
I tried hooking a cable from the router to the computer and then another from the router to the PS2. It wouldn't work at all. The test connection thing said it had a signal, but when I tried to sign on Madden Online it was a no go. Anyone know how to fix that?

Steel - X
12-14-2005, 04:55 PM
Did you reset the router after you attached the cable to the PS2? After you get things hookedup power down your modem and your router. Wait a couple of minutes then set up your configuration. Should work after that.

Prosdo
12-14-2005, 04:59 PM
Yep. Maybe I am configuring it wrong, but I don't think I am.

Steel - X
12-14-2005, 05:04 PM
Did you reconfigure after you hooked it up?

Prosdo
12-14-2005, 05:06 PM
Yep I think I picked the right options. Because when the PS2 tested the connection it said connection successful. Then when I try Madden online it won't work.

Steel - X
12-14-2005, 05:07 PM
Are you getting to the ea connection screen? because I was having trouble and kept hitting try again and it worked.

Prosdo
12-14-2005, 05:10 PM
It kept saying could not find a connection. Wouldn't even make it to the DNAS screen.

Steel - X
12-14-2005, 05:13 PM
Ahh there is something wrong with your configure/cable or router. Check that out hope to see ya tonight to get in a game or 2 Prosdo

Prosdo
12-14-2005, 05:19 PM
I'll be on at some point in time. Hopefully I can get the issue cleared up. I can still come online, but I have to shut the internet to the computers off.

bengalsfan21
12-14-2005, 06:23 PM
I just decided to go wireless, I have someone coming to install everything tomorrow so I should be able to play anytime after tomorrow.

figg
12-14-2005, 07:39 PM
I have my Ps2 connected to a router. Some times I have to hit retry a couple of times.

Prosdo
12-15-2005, 12:32 AM
Tried it again and it worked like a charm :smile: I'm online now if anyone wants to play. Madden name is SProsdo5.

Steel - X
12-15-2005, 07:52 AM
Congrats didnt play much last night but I will be on tonight.

bengalsfan21
12-15-2005, 08:25 AM
I have only played online 4 times so I am not that good, figg can confirm this....But I will play whoever just let me know when.

Steel - X
12-15-2005, 09:30 AM
Will you be on tonight? If so look for me around 830-9ish I will be there.

My screen name is Steelx440.

Trust me you will see by my record that I am probably not that much better if better at all then you.

bengalsfan21
12-15-2005, 11:23 AM
Will you be on tonight? If so look for me around 830-9ish I will be there.

My screen name is Steelx440.

Trust me you will see by my record that I am probably not that much better if better at all then you.

lol yeah I will get on around 9 I gotta watch the OC in case I forget to look for you I am benlane1983.

It will be like the Browns playing the Ravens then with our skill level :toofunny:

geran42o
12-15-2005, 08:10 PM
It will be like the Browns playing the Ravens then with our skill level :toofunny: ROFLMAO that is pretty bad right there

Steel - X
12-16-2005, 12:58 PM
Didnt see ya Bengals 21 so I played a few and got my ass handed to me 2 out of 3 games. Was loooking forward to even competition.

bengalsfan21
12-16-2005, 01:28 PM
Didnt see ya Bengals 21 so I played a few and got my ass handed to me 2 out of 3 games. Was loooking forward to even competition.

Sorry man, My wireless connection was having problems but it should be fixed when I get home......If not I will be pissed :argue:

bengalsfan21
12-17-2005, 08:49 AM
I am all set up, I believe...........I tried to send you a message last night Steel but you was in the middle of a game, I should be on today though.............I also play ncaa 2006 college football on there also if any wants to play that.

Steel - X
12-28-2005, 07:26 AM
Still have not played anyone from here!! Anyone played Star Wars Battle front 2 online? Got it for xmas and was wondering if I should break it open.

bengalsfan21
12-28-2005, 08:25 AM
Still have not played anyone from here!! Anyone played Star Wars Battle front 2 online? Got it for xmas and was wondering if I should break it open.

I can play tonight, I am still having wirless problems but I will run a big ass cable......Do I need the linskys game console adapter or will any regular wirless adapter work?

Steel - X
12-28-2005, 08:34 AM
http://www.us.playstation.com/support.aspx?id=installation/networkadaptor/D008697.html

Scroll down to the bottom of that page and it gives you how to hook it up. I am not sure if you need a specific one to hook up to you router though. I dont think it matters which one you use with your PS2. Hope to see ya tonight!